Natuurlijk is deze Jaguar Vision GT Roadster gebaseerd op de D-type. Als je een van de coolste raceauto’s ooit in je portfolio hebt, zou je die op elk denkbaar moment willen inzetten. Dit is de derde digitale auto die Jaguar bedacht voor Gran Turismo.

Nee, hij is niet echt, maar misschien moesten we dat nog even extra benadrukken omdat Gran Turismo 7 er zo verdraaid goed uitziet. Jaguar geeft aan dat deze Roadster bedacht is om gamers ‘de pure beleving van het rijden in een Jaguar met open cockpit’ te bieden.

Meer dan 1.000 virtuele pk’s

Drie elektromotoren zorgen in de virtuele wereld voor de aandrijving. Die motoren produceren gecombineerd meer dan 1.000 pk en 1.200 Nm. Met die kracht druk je de ‘X’ dus dwars door de controller heen. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is geklaard in minder dan twee seconden en de top is 322 km/u.

De gewichtsverdeling is 50:50, het rijgedrag is volgens Jaguar ‘uitstekend’ en de monocoque ‘stijf’. Dit moet er allemaal voor zorgen dat je met grote ogen naar je tv zit te staren. Al is het alleen al omdat de Vision GT Roadster zo mooi is. De D-type-inspiratie zie je onder andere terug in de vin op de achterkant. Die is nu gemaakt door middel van CFD, om hem aerodynamischer te maken.

Kazunori Yamauchi, de baas en bedenker van Gran Turismo, zegt: ‘Het was een geweldige ervaring om samen te werken met het designteam van Jaguar. We kijken ernaar uit dat mensen in het spel achter het stuur van de auto kunnen kruipen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)