Voor onze jeugdige lezers: het icoontje van ‘opslaan’ in bijvoorbeeld Microsoft Word is een diskette, ook wel een floppy genoemd. Deze kleine schijfjes waren vroeger de enige manier om een grappig kattenplaatje van jouw computer naar die van je vrienden over te dragen. En als je iets wilde installeren, dan moest je aan de slag met een vuist vol diskettes. Microsoft Office kwam bijvoorbeeld op zes diskettes die je om en om moest invoeren. Polyphony gaat op de ouderwetse toer en brengt Gran Turismo 7 op twee schijfjes uit. Dit meldt GT Planet.

Tussen de floppyperiode en nu bestonden er genoeg andere games en programma’s die op meerdere cd’s stonden. De afgelopen jaren hebben we het eigenlijk niet meer gezien – en al helemaal niet op de PlayStation 4. Daarom mag je het gerust old school noemen dat Gran Turismo 7 op twee schijfjes komt voor de vorige generatie van de spelcomputer. Waarschijnlijk is er eentje bedoeld om de game te installeren en het andere om te spelen.

Waarom komt Gran Turismo 7 komt op twee schijfjes naar de PS4?

De verklaring is simpel. De PlayStation 4 ondersteunt standaard Blu-ray (Full HD) met een maximale opslagcapaciteit van 50 gigabyte per schijf. De PlayStation 5 leest ook Ultra HD Blu-ray-schijfjes (4K) met een capaciteit van 100 gigabyte. Wellicht ligt de oorzaak ook bij het feit dat GT7 ooit alleen bedoeld was voor de nieuwste console, maar dat er tijdens de ontwikkeling besloten is de game ook nog naar de PS4 te halen. Wie niet wil tobben met losse schijfjes, kan ook gewoon de digitale versie downloaden in de PlayStation Store. Wel even wat ruimte vrijmaken.

Op 4 maart komt eindelijk de nieuwe Gran Turismo 7 uit!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)