Volgens zijn Italiaanse makers is de Grassi Scuderia Milanese 044S ontworpen om de voordelen van een supercar te combineren met alledaagse bruikbaarheid. Dat is natuurlijk prima, ervan uitgaande dat je in je dagelijks leven over rallyetappes moet scheuren. Welkom allen bij een van de beste eerbetonen aan de rallywereld.

De Grassie Scuderia Milanese 044S is getekend door Giuseppe Armano, een voormalig ontwerper van Alfa Romeo. Volgens hem brengt de auto ‘lijnen en onderscheidende elementen die typerend zijn voor de iconische auto’s die de geschiedenis van het World Rally Championship Group B hebben geschreven’ naar het heden.

Specificaties van de Grassi Scuderia Milanese 044S

Mocht je je niet helemaal vinden in deze uitspraak, misschien dat de motor je dan meer aanstaat. De 044S krijgt een 3,0-liter biturbo viercilinder die 650 pk produceert. Je kunt daarbij kiezen voor een sequentiële versnellingsbak of een handbak. Beide opties hebben zes versnellingen en allebei sturen het vermogen naar alle vier de wielen via drie differentiëlen.

Met zoveel vermogen en een gewicht van 1.200 kilo (of 1.100 kilo droog) is de Grassi Scuderia Milanese 044S ook nog eens verschrikkelijk snel. Binnen 2,9 seconden kun je van 0 naar 100 km/u schieten en de topsnelheid is 300 km/u. Het bedrijf belooft dat het Groep B-eerbetoon ‘verrassend wendbaar’ zal zijn.

De voor- en achterremmen zijn geventileerd en er zitten zes zuigers op de voorremmen. Áchter zijn dat er vier. Daarnaast staat de auto op 19-inch wielen en mocht je moeite hebben om zijn formaat in te schatten: hij is ongeveer net zo lang als een Fiesta (4,1 meter) en net wat breder en lager dan de auto uit het uitstervende segment.

Er is duidelijk wat inspiratie opgedaan door te kijken naar de Lancia’s Integrale en Delta S4. Grassi Scuderia Milanese bouwt dus maar 44 stuks van de 044S, maar de prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Elke auto die verkocht wordt, kan helemaal geconfigureerd worden naar eigen smaak. Misschien kun je er eentje samenstellen met twee riemen op de achterklep zodat je de boodschappen kunt vastbinden?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie