Het Chinese Hongqi zou niets liever willen dan mensen uit hun Rolls-Royce halen en in een E-HS9 zetten. Zo hebben ze ook een statige grille, veel leer en kun je zelfs een ‘Black Pack’-kopen als tegenhanger voor de Black Badge-serie van Rolls. In China hebben ze zelfs de L5: een luxeauto met V12 van ruim een half miljoen. In België doet het Chinese merk er een schepje Rolls bovenop.

De eerste Hongqi-dealer van België opende laatst zijn deuren in Brussel. Om dit te vieren, is Hongqi een samenwerking aangegaan met chauffeursbedrijf Get Driven. Als je nu een Hongqi in België bestelt, krijg je er gratis een privé-chauffeur bij. ‘Zo tilt u uw rijervaring naar een nog hoger niveau en kunt u optimaal genieten van uw E-HS9’, zegt Hongqi.

Helaas blijft de gratis privé-chauffeur niet de rest van zijn leven aan je zijde. Alleen als jullie verliefd worden en samen een leven opbouwen, misschien. Maar dat is in principe niet het uitgangspunt. Hongqi geeft je een coupon waarmee iemand vijftig uur in jouw auto rijdt. Normaal gesproken zou je hier 1.225 euro voor kwijt zijn bij het chauffeursbedrijf.

Ook een gratis privé-chauffeur in Nederland?

Voorlopig blijft het chauffeursplan voor Hongqi-klanten alleen in België, meldt importeur Hedin Automotive. Wel laat de Nederlandse tak van Hedin weten dat er wordt gewerkt aan ‘een soortgelijke actie’ in onze contreien. Dus nog even geduld hebben als je een Hongqi wilt met een gratis privé-chauffeur in Nederland.

Hoeveel kost zo’n Hongqi?

De Hongqi E-HS9 is momenteel het enige model dat het Chinese merk naar hier brengt. Voor het goedkoopste model ben je zowel in Nederland als in België 69.995 euro kwijt. Deze versie heeft een actieradius van 396 kilometer en het vermogen is 435 pk. De duurste uitvoering, de President Long Range, komt 515 kilometer ver heeft 551 pk. Je betaalt hiervoor 102.995 euro in Nederland en België.

Reacties

 • Honkie Tonkie heeft op 8 november 2023 geschreven:

  Prive chauffeur of prive spion?

  Reageer
 • Vraag heeft op 7 november 2023 geschreven:

  Is dit een spion in dienst van de CCCP of heeft de auto zelf al genoeg spionagemiddelen aan boord?

  Reageer
 • Canon-Eye heeft op 7 november 2023 geschreven:

  50 uur privéchauffeur voor €1225? Dus €24,50/uur?
  Lijkt me sterk dat er voor die prijs een beetje kwaliteit geleverd kan worden…

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear