Herinner je je de Hongqi L5 nog? De ultra-luxe retro limousine werd voor het eerst gelanceerd in 2014 en was een tijdlang de officiële staatsauto van China. Het was in feite een Chinese versie van de Rolls-Royce Phantom – maar nog exclusiever, duurder en imposanter dan de echte Rolls. En hoewel de Hongqi E-HS9 wel in Nederland te koop is, gokken we dat deze niet naar Nederland komt.

Hongqi (wat ‘rode vlag’ betekent) heeft niet te veel veranderd aan het uiterlijk van de L5. Er is een iets aangepaste neus met een nieuwe ondergrille en nog meer chroom dan voorheen. De koplampen en monstergrille zijn min of meer hetzelfde gebleven, terwijl de wielen er veel duurder uitzien dan de simpele dingen op de vorige generatie.

Een V12 of V8

Aan de zijkanten zijn ook meer glimmertjes toegevoegd en je kunt nu een two-tone lak bestellen. Achterop vind je nu ledverlichting en twee grote uitlaten. Er is nog geen informatie bekend over de motoren, maar de vorige L5 had een 6,0-liter V12-motor met ruim 500 pk en een instapmodel met een V8 en ongeveer 350 pk. Dat instapmodel kostte ongeveer 550.000 euro, zonder belastingen.

De vorige generatie weegt ook meer dan drie ton en op het eerste gezicht lijkt het erop dat de nieuwe versie niet is afgevallen. Het interieur ziet er net zo luxe uit als voorheen, met gekke kleurenschema’s, veel echt jade, dikke fauteuils achterin en veel schermen. En veel echte knoppen ook. Het is nogal een heftig interieur, als we eerlijk mogen zijn.

Komt waarschijnlijk niet naar Nederland

Wat de nieuwe Hongqi L5 moet kosten, is niet bekend. We gokken dat er weinig mensen zitten te wachten om bijna twee ton aan BPM te betalen voor een Rolls-Royce uit China, dus we verwachten niet dat iemand het ding naar Nederland haalt. Wel kun je in Nederland voor 83.590 euro een Hongqi E-HS9 kopen, wat een soort BMW is met een Rolls-grille.

Advertentie

Reacties

  • Blegh heeft op 25 april 2023 geschreven:

    Ranzige auto uit een ranzig land.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie