Sinds de onthulling van de nieuwe Supra, willen wij een Supra. Nee, niet de nieuwe Supra, maar een oude Supra. Niet per se omdat de nieuwste generatie esthetisch zo uitgedaagd is (al durven we het ook geen klassieke schoonheid te noemen), maar des te meer omdat hij de schoonheid en coolheid van de vierde generatie zo benadrukt.

Want de Toyota Supra, en al helemaal in de kleur Deep Jewel Green Pearl, blijkt als uitstekende wijn te zijn. Zeg nou zelf: Het is toch een plaatje, zo helemaal standaard, inclusief de gepolijste 17-inch velgen die onder elke andere auto er niet uit zouden zien. En dat crèmekleurige interieur… En dan is het ook nog een handgeschakelde twinturbo Targa-versie.

Je bent de specificaties van de Toyota Supra niet vergeten, toch? Goed: de zes-in-lijn-motor met twee turbo’s produceert 326 pk en 440 Nm. Dat is genoeg voor een 0-100-tijd van 4,8 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Met wat tuning haal je er een flinke smak vermogen extra uit – al siert het dit exemplaar juist zo dat er niet aan geknoeid is.

Zit je nu knikkend, en lichtelijk speekselend, voor je schermpje? Hou je dan even vast. Het hoogste bod op de groene Toyota Supra staat nu al op 60.000 dollar. Dat is meer (heel fors meer) dan de oorspronkelijke aankoopprijs van 40.320 dollar. En dan is het nog niet eens een ongebruikte exemplaar: op de teller staat bijna 100.000 kilometer. Vind jij ‘m dat bedrag waard?

Foto’s: Trevor Ryan via Bring A Trailer

Reacties

  • Tomer van den Heuvel heeft op 8 mei 2019 geschreven:

    wat heeft de hemi motor hier mee te maken?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)