Two-step van Toyota Supra breekt wijnglas

De knalpot breekt de glazen

Two-step van Toyota Supra breekt wijnglas
Foto('s): Screenshot YouTube / Warped Perception

De two-step is niet alleen een country-dans die is gerelateerd aan de polka. Het is ook een term uit de tuningwereld. Two-step is oorspronkelijk bedoeld als een vorm van launchcontrol, maar is in de praktijk een populaire manier om knallen en vlammen uit de uitlaat te laten komen op de parkeerplaats van de McDonald’s. Heel kort gezegd is het een toerenbegrenzer waarbij de ontsteking wordt weggenomen, maar niet de brandstofinjectie. Daardoor komt er een hoop brandstof in de uitlaat en die ontploft.

Two-step klinkt zeer gewelddadig, maar is het dat ook? Nou, laat de kerel van Warped Perception nou net een opgeleukte Toyota Supra tot zijn beschikking hebben. Onder de motorkap ligt slechts één turbo in plaats van twee, dus dan weet je dat het menens is (de Toyo T1R-banden zijn hopelijk alleen voor driftplezier). Hij haalt zijn laptop tevoorschijn en zet de two-step aan in zijn programmeerbare ECU. Daarna zet hij twee wijnglazen achter de auto met zijn slowmotion-camera erop gericht.

Niet geheel verrassend overleven de wijnglazen de two-step niet. Interessant om te zien is dat de glazen eerst beginnen te resoneren op de frequentie van de uitlaat. Pas als de knal uit de uitlaat komt, vliegen de scherven door de lucht.

Toyota Supra breekt wijnglas met two-step-uitlaat

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken