Na een kartsessie heeft de verliezer altijd een excuus waarom ze langzamer zijn. Denk aan het bekende ‘jij bent ook een stuk lichter’-argument. Op deze baan heb je in ieder geval alle tijd om smoesjes te bedenken. Een nieuwe kartbaan claimt de ‘grootste indoor multi-level kartbaan ter wereld’ te zijn, maar wordt qua lengte gewoon verslagen door een Nederlandse baan.

De nieuwe kartbaan staat in het Amerikaanse New Jersey bij Supercharged Entertainment. Naast de kartbaan vult het bedrijf het speelparadijs met onder andere iets dat ze ‘luxury’ bijlgooien noemen en een speelhal met twee verdiepingen. De kartbaan zelf is verdeeld in twee aparte banen: een van 491 meter en een van 542 meter. Bij elkaar opgeteld is dat 1,033 kilometer.

Niet de grootste indoor kartbaan ter wereld

In diverse nieuwsartikelen wordt deze baan de ‘langste indoor kartbaan van de wereld’ genoemd. Maar de nieuwe baan in New Jersey is qua kilometers niet de grootste indoor kartbaan ter wereld. Zoals gezegd is de baan in Amerika minder lang dan de langste van Nederland. Die ligt in Poeldijk bij Van der Ende Racing Inn en is 1,2 kilometer lang.

Supercharged Entertainment zelf noemt het de ‘langste multi-level indoor kartbaan ter wereld’, waarbij multi-level dus een belangrijke toevoeging is. Maar ook dan gaat vlieger ook niet helemaal op, want in Poeldijk rijd je over een brug en is een stuk van de baan verhoogd. Wij zouden dit ook goedkeuren als multi-level.

De eigenaar van het kartcentrum in Poeldijk, Jack van der Ende, is er heel nuchter onder: ‘We hebben hier niet zo’n achtbaan als die baan in Amerika. Zij hebben dan wel meerdere verdiepingen, maar gelijkvloers zijn we langer.’ Overigens is een kartbaan in Dortmund nog langer met een lengte van 1,6 kilometer. Twee opties waar je minder ver voor hoeft te rijden.

We hebben ook Supercharged Entertainment gevraagd om een reactie, maar daar wachten we nog altijd op. Wel weten we de prijzen om bij ze te karten. Voor een enkele race van zeven minuten ben je 29 dollar kwijt. Een bundel van drie races kost je 78 dollar en vijf races kosten 125 dollar. De beste deal is om er geen race aan te koppelen. Voor een uur lang je snelste tijd verbeteren, betaal je 28 dollar.

Reacties

 • Davey400 heeft op 2 maart 2023 geschreven:

  “Voor een enkele race van zeven minuten ben je 29 dollar kwijt.”
  En:
  “Voor een uur lang je snelste tijd verbeteren, betaal je 28 dollar.”
  .
  Dan ga ik toch maar voor dat uur.

  Reageer
 • Wally heeft op 28 november 2022 geschreven:

  491 meter en 592 meter is bijenkast opgeteld 1033 kilometer ???

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear