Het dichtst dat de meeste mensen ooit kwamen bij Mario Kart spelen in het echte leven, was een bananenschil uit het raam van de auto gooien. Toch zijn er wel wat ervaringen te bedenken die redelijk in de buurt komen. Zo ging een kartbaan in Missouri vijf jaar geleden viraal, maar dat bleek nogal een suffe bedoening. Ook kon je in Mario-kostuums karten door Tokio, maar dat is nu verboden.

Dan heb je nog Crazy Karts in Utrecht. Maar BattleKart komt toch wel het meest in de buurt van een potje Mario Karten in het echte leven. BattleKarts zijn elektrische karts waarmee je over power-ups heen kunt rijden en dingen kunt afvuren om je tegenstanders te dwarsbomen. Hierbij zul je overigens geen letterlijke verwijzingen naar het bekende kartspel tegenkomen. Daar zijn ze niet zo happig op bij Nintendo.

Hoe werkt BattleKart?

Je zit bij dit spel in een echte kart, die ook echt rijdt. Aan het plafond hangen projectoren die een baan uitstippelen en de power-ups op de weg projecteren. Op een schermpje zie je welke power-ups je hebt en als je op een knopje op het stuur drukt, zie je ze ook echt vliegen. Naast racen zijn er nog andere speelmodi, zoals voetbal en Snake.

Als we de video zo bekijken, hebben we niet het idee dat de karts heel snel gaan, maar het ziet er allemaal wel vermakelijk uit. Je vindt BattleKart helaas nog niet in Nederland, maar wel in België, Duitsland en Frankrijk.

Reacties

  • Theike heeft op 28 november 2022 geschreven:

    Nouja, simpel hoor. Hard zullen deze kartjes wrl moet gaan dan, als ze snel stil moeten kunnen staan. Ik zie ook iemand met een helm op.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear