Als je nou ergens in je achterhoofd had dat cruiseschepen niet meer van deze tijd waren, en dat ze over een tijdje ophouden met bestaan, dan heb je het waarschijnlijk fout. Dit is de Norwegian Prima, een gloednieuw cruiseschip van 294 meter lang en ruim 144.000.000 kilo. De laatste in zijn soort dan? Doe niet zo mal: het cruiseschip krijgt nog zeven zusterschepen uit dezelfde klasse.

Laten we het voor nu even houden bij de Norwegian Prima. Het cruiseschip werd gebouwd in Italië en is onlangs afgeleverd. Deze maand vertrekt hij op zijn eerste reis met als eindbestemming Amsterdam. Wat ons opvalt: boven in de Norwegian Prima bevindt zich een kartbaan. Daar kun je blijkbaar met vijftien personen tegelijk een potje racen.

Karten met uitzicht over de oceaan

De kartbaan telt drie verdiepingen en zou 420 meter lang zijn. Het is te hopen dat de hekken stevig zijn, anders kun je maar beter hopen dat Lakitu in de buurt is (dat is die kerel op dat wolkje in Mario Kart). De karts halen 50 km/u en tijdens de rondes heb je een fantastisch uitzicht over de oceaan en de geelbruine walmen die het plezierschip de lucht in pompt.

Net onder de kartbaan zit een droge glijbaan die volgens Norwegian Cruise Line meer g-krachten genereert dan een accelererende F1-auto. Daarbij moeten we zeggen dat de 0-100-tijd van een F1-auto niet heel spectaculair is, maar een glijbaan van tien verdiepingen klinkt wel tof. Op 27 augustus 2022 vertrekt de Norwegian Prima op zijn eerste reis. Hij zal 3.100 gasten vanuit Reykjavik in acht dagen naar Amsterdam brengen.

Airbnb met racebaan

Deze Airbnb heeft een eigen kartbaan

Als je toch wilt karten op vakantie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear