Dat auto’s en voetbal goed te combineren zijn, bewijst de game Rocket League wel. Ook in het echte leven moeten auto’s en voetbal dichter bij elkaar komen, vinden voetbalclub Tottenham Hotspur van de F1. Binnenkort kun je karten in het stadion van de Engelse voetbalclub. Helaas ligt de baan niet op het gras.

Het zal je niet verbazen dat het de eerste keer is dat er een kartbaan in een voetbalstadion komt te liggen. Het schijnt daarnaast de langste indoor kartbaan van Londen te worden. De baan komt trouwens onder een tribune te liggen. Wel zo handig wanneer er gevoetbald wordt, al vermoeden we dat je niet tijdens een wedstrijd mag karten.

Waarom karten in een voetbalstadion?

De reden voor de kartbaan is een samenwerking tussen de voetbalclub en de F1. Tottenham Hotspur verbindt zich voor vijftien jaar aan de raceklasse. Zo willen beide organisaties een duurzamere toekomst. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd op scholen om jongeren te inspireren om een baan te kiezen in bijvoorbeeld de automotive of softwareontwikkeling.

De nationale kartbond van Engeland heeft de baan goedgekeurd waardoor er ook voor het nationale kartkampioenschap geracet kan worden. Het doel is dat je in de herfst van dit jaar kunt karten in het voetbalstadion. De kartbaan moet samen met andere attracties binnen het stadion ongeveer 300 miljoen pond per jaar opleveren voor de lokale economie. Prijzen voor het karten zijn helaas nog niet bekend.

Reacties

  • Canon-Eye heeft op 28 februari 2023 geschreven:

    300 MILJOEN POND PER JAAR?
    Dat komt neer op ca. 820.000 Pond PER KALENDERDAG, dus 365 dagen per jaar.
    Lijkt me behoorlijk ambitieus…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear