Velen van ons koesteren warme, warme herinneringen aan GTA Vice City.  Met name de muziek van het spel kun je nu nog met gemak meeblèren, als dat niet heel oncool zou zijn. Maar als je nog een oude PlayStation hebt liggen en het spel nu zou opstarten, zou het niet hetzelfde zijn. Het spel – dat alweer uit 2002 stamt – vertoont iets meer dan een kraaienpootje en soms moet je het verleden gewoon laten voor wat het is.

Goed, maar wat moet je dan als je dan toch enorm de behoefte voelt om GTA Vice City te spelen? Dan kun je vanaf nu Vice Cry: Remastered gratis downloaden als uitbreiding voor GTA V, inclusief de muziek. Een stel handige gasten hebben het oude spel volledig gekopieerd en in de nieuwste uitgave van GTA gezet. Zo speel je de volledige kaart van Vice City in de huid van  Tommy Vercetti, maar met alle voordelen van de modernste GTA. Die kruipt inmiddels ook alweer naar de respectabele leeftijd van 7 jaar, trouwens.

Vice Cry: Remastered is al sinds 2015 in de maak en recentelijk kwamen ze met versie 1.0. De makers maakten nieuwe texturen voor het spel en maakten zelfs nieuwe missies voor hun Vice City-DLC. Let wel: de gratis download werkt alleen op de pc, omdat het een mod is. Maar als je een beetje zoekt vind je wel een exemplaar voor een tientje. Console-gamers moeten wachten op de nieuwe GTA VI om weer Vice City-vibes te ervaren, want naar het verluidt speelt een deel van de volgende uitgave zich af in het fictieve Miami. Een releasedatum is er helaas nog niet.

GTA Vice City opgepoetst als GTA V-mod

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear