Kritische tongen zullen – volledig terecht – zeggen dat de nieuwe Toyota Supra een BMW Z4 met een dak is. Hou die gedachtegang vast en je kunt stilletjes deduceren dat je hier kijkt naar de grootvader van de nieuwe Supra, de BMW Z4M Coupé.

En dit Imolarode exemplaar is er niet zomaar eentje. Deze BMW Z4M Coupé uit 2007 liet slechts 3.600 kilometer asfalt achter zich en is dus gerust fabrieksnieuw te noemen. De auto komt van een Spaanse verzamelaar, die hem nieuw kocht en er nauwelijks mee reed. Hij staat zelfs nog op z’n eerste set banden.

Onder de gestrekte motorkap ligt de 3,2-liter zes-in-lijn met 343 pk, die je als liefhebber uiteraard kent uit de E46 M3. Het is vloeken in de kerk bij zo’n tijdcapsule om je erop te wijzen dat een mondigere uitlaat wonderen doet voor deze motor, dus dat doen we niet. In 4,9 seconden sprint de Coupé naar de 100 km/u.

Slechts 1.714 nieuwe BMW Z4M Coupés vonden hun weg naar gelukkige eigenaren en daarvan droegen 86 exemplaren de kleur Imolarood. Volgens de verkoper is dit één van vijf exemplaren met het matchende rode interieur. Als je nog een BMW Z4M Coupé zocht, is dit dus wel het exemplaar om te halen.

Je betaalt een flinke grijpstuiver voor de ervaringsloze bolide: Premium Classics vraagt 79.950 euro voor de nieuwe BMW Z4M Coupé. Dat is ongeveer zoveel als een nieuwe Z4 en ook net zoveel als een nieuwe Toyota Supra. Maar: het is nog altijd een stuk minder dan de nieuwe BMW M8.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)