Het is al meer dan vijf minuten geleden dat we een nieuwe Qashqai kregen, niet? En met de stortvloed aan nieuwe crossovers verdwijnt zelfs de grondlegger van het segment razendsnel naar de achtergrond. Daarom is hier de Nissan Qashqai-facelift.

Wat is er nieuw aan de Nissan Qashqai facelift?

Hij kijkt vastberaden uit zijn doppen, de v-motion-grille is gegroeid en je mag kiezen uit twee nieuwe kleuren: een bruine tint die de ambitieuze naam ‘Chestnut Bronze’ krijgt en de ‘Vivid Blue’ die je ziet.

De Nissan Qashqai facelift rijdt zelf? Vreemde titel…

De titel van dit artikel stipt eigenlijk de belangrijkste update aan. Nissan heeft ‘ProPilot’ in hun crossover gepropt. Dat is een hippe benaming voor een systeem dat zorgt dat de Nissan Qashqai zelf accelereert, stuurt en remt. Op de snelweg, tenminste. Het neemt het frustrerende filerijden uit handen. Lekker ontspannen dus. Ook zit er een noodremsysteem in, voor als een oud vrouwtje zich voor je auto werpt. Super handig; doe wel even je gordel om.

De ophanging en de stuurinrichting ontvingen kleine tweaks waardoor de Nissan Qashqai (facelift) nu fijner stuurt. Binnen dringen minder geluidsgolven binnen door dikker glas en nieuwe demping. Check ook het stuur; komt zo uit de GT-R. Helaas is het te laat voor een Nismo-versie.

De Nissan Qashqai is de bestverkopende crossover in Europa. Sinds het eerste model in 2007 op de markt kwam, heeft Nissan meer dan 2,3 miljoen exemplaren geproduceerd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)