[tg_video]https://www.youtube.com/embed/NAB5pztLP3w?rel=0&showinfo=0[/tg_video]

De onverbeterlijke snelheidsduivel John Hennessey is weer eens bezig. Deze keer heeft hij het nieuwe model Chevrolet Camaro bij z'n lurven gepakt, opgedreven tot 761 pk en losgelaten op een bijna 14 kilometer lang oval-circuit. Het resultaat: een GPS-topsnelheid van 325,2 km/u.

Dat veel van de onderdelen aan deze Camaro niet langer standaard zijn, zal je niet verbazen. De pk-jagers van Hennessey wisten de auto te upgraden naar hun zogeheten HPE600-specificatie, want zoveel wil zeggen als: de standaard 6,2-liter V8 kreeg andere koppen, een gewijzigde nokkenas en kleppenmechanisme, nieuwe in- en uitlaatspruitstukken, aangepaste katalysatoren en een ECU-remap. Het vermogen na deze aanpassingen: 613 pk bij 6.500 tpm.

Lang niet genoeg, natuurlijk. Om de magische grens van 200 mph te doorbreken, monteerde Hennessey twee flessen stikstofoxide (lachgas, of het beruchte NOS), waardoor er nog eens 148 pk bij kwam en het totale vermogen ineens 761 pk bedroeg. Om te zorgen dat de Camaro zich als auto bleef gedragen, en niet als een laagvliegend stuntvliegtuigje, werd de ophanging met 20 millimeter verlaagd.

Vervolgens stapte Brian Smith – dezelfde man die het wereldrecord met de Venom GT neerzette – achter het stuur en gaf gas. Een paar minuten later was de lat voor moderne Camaro's weer een stukje hoger gelegd.

Bekijk en beluister de video hierboven!

Reacties