De Texaanse tuner Hennessey Performance gebruikt een eeuwenoude TopGear-filosofie: als je dingen wilt verbeteren, moet je wielen toevoegen. Want zeg nou eerlijk: zes wielen staat de Ford Raptor een stuk beter. Oh, en meer vermogen. Dat is ook altijd goed. Het schepsel heet Hennessey VelociRaptor 6×6. Zonder de toevoeging van ‘concept’, dit keer.

Wat krijg je bij de Hennessey VelociRaptor 6×6?

Het pakket van Hennessey bevat vergrendelbare differentiëlen, geüpgradede ophanging (Baja-specificaties, zegt Hennessey), nieuwe 20-inch wielen, dikke offroad-banden, flinke ga-aan-de-kant-ik-kom-eraan-voorbumper en dank-je-wel-voor-het-aan-de-kant-gaan-achterbumper, een nieuwe rolkooi en verblindende led-balken. We betwijfelen of hij net zo verfijnd is als de Mercedes-zeswieler, maar met een prijs van 270.000 euro (ex. heel veel Nederlandse belastingen), is hij een stuk goedkoper dan de G 63 6×6 van 400.000 euro (prijs in Duitsland, zonder Nederlandse belastingen).

Je kunt natuurlijk ook je VelociRaptor upgraden naar het ‘600’-pakket. Als je dit hokje aanvinkt, krijg je twee grotere turbo’s op de 3,5-liter V6 EcoBoost-motor, en een rollerbankmeting die 608 pk aangeeft. Flink wat meer dan de standaard 456 pk. Die nieuwe automaat met tien versnellingen van Ford voert het vermogen naar de wielen.

Het vermogen komt van een nieuwe, aangepaste uitlaat, een betere intercooler en een gekietelde ECU. Dan zijn er nog de opties: een Brembo rem-upgrade voor en achter (aangeraden als je het vermogen ophoogt), grotere wielen en banden (aangeraden als je meer Instagram-volgers wilt), sterkere led-verlichting (aangeraden als je naar Specsavers moet), speciaal interieur (aangeraden als je van dierpatronen houdt) en bepantsering (aangeraden als je regelmatig door Diemen rijdt).

Wil je er een?

Er worden slechts 50 exemplaren van de Hennessey Velociraptor 6×6 gemaakt en er zijn genoeg gegadigden die nu zitten te kwijlen achter hun schermpje. Dus, sluit maar netjes achter ons in de rij aan.

Reacties

  • Dries Leysen heeft op 4 november 2017 geschreven:

    maar parkeer dit beest maar eens, fileparkeren lijkt een hel… Misschien toch dwars over 6 parkeervakken of half in een lokaal bloemenperkje…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear