Het lijkt erop dat de Texaanse-tuner Hennessey wederom druk in de weer is met vermogen. Of het nu is met Mustangs die meer dan 1.000 pk hebben, pick-ups met zes wielen of op maat gemaakte hypercars die richting de 500 km/u gaan. En nu komt de tuner met dit optiepakket op de proppen, genaamd ‘Overland Edition’ waarmee je een tent krijgt op je Hennessey Mammoth.

Het pakket kun je laten toevoegen aan de RAM 1500 TRX van Hennessey, de Mammoth 900 en Mammoth 1000. Zoals de namen doen vermoeden, heeft de een iets meer dan 900 pk en perst de ander net wat meer dan 1.000 pk uit de V8 die in de auto’s ligt. Het blijft toch Hennessey hè. Het pakket moet ‘een breed scala aan gebruiksvriendelijke uitrusting voor het leven in een pick-up’ bieden volgens Hennessey. Geloven wij meteen.

Wat kost zo’n tent voor je Hennessey Mammoth?

Het woongedeelte gaat over in de daktent dat achterin de laadklep van de Hennessey Mammoth eindigt. Daarbij komt een uitneembaar luifel van 1 meter 40, zodat je ook naast de auto droog zit. Ook horen jerrycans, een watertan, bijl, schep en led-verlichting tot de uitrusting. En dat voor 20.000 dollar. Ze installeren hem dan wel weer voor je. Netjes.

Leuk voor een weekendje weg met het gezin. Of misschien toch beter met wat vrienden het ruigere terrein opzoeken? Met 1.026 pk en 1.313 Nm koppel moet dat wel goed komen. Nu nog de 125.000 euro bij elkaar harken om de Hennessey Mammoth zelf te bemachtigen. Is dat allemaal wat te tam? Wat dacht je van deze Mammoth 1000 met zes wielen. Is wel weer wat duurder: vanaf 415.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)