Laten we met de deur in huis vallen, want dit is geen auto voor beleefdheden: dit is een 1.220 pk sterke Mustang GT500, die Hennessey de Venom 1200 noemt. Het vermogen betekent dat hij 58 procent krachtiger is dan de GT500 waarop hij is gebaseerd – wat wiskundig gezien redelijk goed uitkomt, aangezien de upgrade ongeveer 60.000 euro kost. Je zit op ongeveer 1.000 euro per procent.

Om die 1.220 pk te bereiken, heb je wel E85-brandstof nodig, dat is 85 procent ethanol en 15 procent benzine. Benzine met een hoge octaangetal helpt tegen detoneren en heeft ook een koelend effect, wat helpt om de temperatuur van de motor laag te houden en het koelsysteem van de auto te ontlasten. Simpel gezegd dan, er zit wat meer wetenschap achter.

Welke onderdelen heeft Venom 1200?

Om de 1.220 en de 1.220 Nm te bereiken, monteerde Hennessey een grotere supercharger met sterkere riemen, spanrollen en andere belangrijke zaken als betere injectoren. Wat betreft het omgaan met de enorme hoeveelheid vermogen, zegt Hennessey de transmissie opnieuw te hebben gekalibreerd. Dat zou ons toch wat huiverig stemmen. Ook zijn de standaard remmen blijkbaar goed genoeg, want ook daar lijkt Hennessey niets aan veranderd te hebben voor deze Venom 1200.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie