John Hennessey, een meneer die dol is op dingen sneller maken (en daar verdraaid goed in is ook), duikt onder de kap van de nieuwe Ford F150 Raptor. Het resultaat: de tweede generatie Hennessey VelociRaptor. De 3,5-liter V6 (normaal met 456 pk) komt nu in drie verschillende smaakjes: 506 pk, 608 pk of 710 pk, afhankelijk van hoe groot je geldboom is.

Op de smakelijke platen zie je de versie met 608 pk. (Trouwens, is de F150 nou zo groot, of zit er een peuter achter het stuur op de eerste foto?) Die zou in 4,2 seconden de 96 km/u moeten aantikken. Het nieuwe vermogen dankt de vlotte Raptor aan een nieuw luchtinlaatsyteem, een turbo-upgrade (stage 1), een grotere intercooler en een aanpassing aan de ECU. Deze upgrade kost je omgerekend zo’n 22.000 euro. Om nog eens 100 pk erbij te krijgen, heb je bijna 50.000 euro nodig. Dan krijg je nog dikkere turbo’s (stage 2), nieuwe spruitstukken, nóg betere intercooling en (om de kinderen blij te maken) twee blow-off valves. Snel, ruim, praktisch en leuk voor de kinderen. Heb je ooit nog een andere auto nodig?

Maar, nog steeds geen V8 in de Hennessey VelociRaptor?

Het is inderdaad nog steeds geen V8. John kan niet toveren. Maar door een roestvrijstalen uitlaatsysteem in de versies 608 en 710 pk, zingt hij alsnog op een aangename manier je oren toe. Dat durven wij je wel te beloven. Hennessey Performance levert ook twee modderpakketten. Het eerste zie je op de foto’s en omvat nieuwe bumpers, ledverlichting, 20-inch wielen, 35-inch offroad-banden en een verhoging van 7,6 centimeter. Voor het eerste pakket betaal je net over de 12.000 euro. Voor 1.000 meer heb je het tweede pakket met 37-inch banden en een verhoging van 20 centimeter.

John denkt – gezien de Ford GT – dat hij makkelijk 800 pk uit de Ecoboost-motor kan halen. Hiervoor moet hij echter eerst aan de slag met de aandrijflijn. Die knalt anders uit elkaar. Wil jij een Hennessey VelociRaptor? Snel zijn: de Texaanse tuner bouwt slechts 100 exemplaren per jaar. Nou, 99. Wij willen er ook een.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear