Met iemand terug naar huis carpoolen en vergeten dat je fiets nog bij het station staat omdat je de heenreis met de trein aflegde, dat kan gebeuren. Maar vergeten dat je je McLaren 540C bij een hotel in Londen hebt laten staan, dat kunnen we ons maar lastig voorstellen. Toch lijkt dat het geval te zijn bij deze roze McLaren, die volgens sommige mensen al acht jaar op dezelfde plek staat.

De McLaren staat geparkeerd bij het St. Pancras Renaissance Hotel in Londen en inmiddels is het een soort bezienswaardigheid geworden. Volgens een TikTok-video met 1,4 miljoen views is de auto sinds het begin van de pandemie niet meer verplaatst. Andere mensen reageren dat de auto er zelfs al sinds 2014 staat. Is de McLaren 540C echt achtergelaten?

De verhalen zijn zwaar overdreven

Laten we beginnen met de feiten. De McLaren 540C bestaat pas sinds 2015, dus de auto kan er nog geen acht jaar staan. Op de beelden van Google Streetview van november 2020 is de McLaren niet aanwezig. Wel staat er sinds 2017 op de foto’s van Streetview een Nissan Figaro in dezelfde kleur op het parkeerterrein van het hotel. Toeval?

Bovendien zit er op de TikTok-video nog lucht in de banden van de McLaren en de auto is nog redelijk schoon. Dat de auto (lange tijd) zou zijn achtergelaten, lijkt dus enigszins overdreven. Je kunt er trouwens zeker van zijn dat het management van het hotel een auto laat verwijderen als de gasten allang zijn vertrokken. Het hele verhaal lijkt dus aangedikt te zijn.

Het is niet één auto, maar het zijn er twee

AutoEvolution vond een video van februari 2021 van de bekende autowrapper Yiannimize en hier wordt het verhaal wat verwarrend. Ene Jordan had blijkbaar een 540C die hij roze had laten wrappen. Deze auto raakte in 2020 betrokken bij een ongeluk, waarna de eigenaar een tweede McLaren 540C kocht en deze in exact dezelfde kleur liet wrappen. Maar dat is nog niet alles.

Iemand kocht de gecrashte McLaren 540C, knapte hem op en liet ook de wrap herstellen in dezelfde kleur roze. Er zijn dus twee McLarens in Engeland in deze kleur – al schijnt er inmiddels wéér eentje gecrasht te zijn. Maar de auto die zogenaamd al jaren achtergelaten voor het hotel staat, is in werkelijkheid dus twee auto’s die er precies hetzelfde uitzien.

De eigenaar van de ‘achtergelaten’ McLaren is waarschijnlijk vaste gast bij het hotel. Andere mensen claimen dat de eigenaar in het hotel woont. En omdat de auto zo opvalt (en veel mensen er foto’s van nemen), lijkt het alsof hij al jaren stilstaat. Het grote mysterie van de achtergelaten McLaren is dus in feite niet veel meer dan een eigenaar met een favoriet parkeerplekje.

@soggyspin4ch THAT PINK CAR HASNT MOVED 😳 #kingscross #stpancras #kingscrossstation #pinkcar #fyp #london #iykyk ♬ Sensual Seduction – Snoop Dogg
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie