Ooit gehoord van een ‘exotische strand-EV’? Vanaf nu wel. Voor je je fantasie de vrije loop laat gaan, is hier het idee dat de Nederlanders Emile Pop en Justin de Boer erbij hebben. Je kunt die namen nog kennen van hun hyper luxe Savage Rivale Roadyacht GTS EV van een paar jaar geleden, maar die plannen zijn ergens anders gestrand. Nu zijn ze dus terug met een Coastrunner EV.

In de tussentijd is het ontwerp van de Roadyacht GTS verkocht aan een Japans bedrijf en Savage Rivale voor het ruime sop en ging boten bouwen. Nu maken ze de overstap terug aan wal met een elektrische buggy voor op het strand genaamd Coastrunner EV. Ze willen ermee de ‘ultieme strandcruiser’ maken met het motto ‘from A to Beach‘, aldus Pop.

Specificaties van de Coastrunner EV

Het resultaat is een vierzitter zonder deuren en een oprolbaar stoffen dak. De Coastrunner EV is gemaakt van aluminium en beschermt de inzittenden met een stalen rolkooi. Een enkele elektromotor zorgt voor het vermogen van 67 pk en en het koppel van 210 Nm. De topsnelheid ligt op 121 km/u en hij heeft een actieradius van 180 km. Ruim genoeg om van het strand naar de haven te komen, schatten we in.

In de Coastrunner EV heb je toegang tot een 10-inch touchscreen, speakers en optioneel een koelkast in de frunk van 60 liter. Achterop krijgt hij nog een rekje om je watersportattributen aan vast te binden. Alles bij elkaar weegt de Coastrunner EV 820 kilo en kost hij je 64.000 euro. Toch maar een strandwandeling?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie