Voor het eerst sinds tijden zijn in 2012 de drie Duitse premiumrivalen weer present in de DTM. Audi en BMW onthulden alvast conceptversies van de auto’s waarmee ze elkaar en Mercedes het leven op het circuit zuur moeten gaan maken.

Maar liefst vier keer won Audi de wereldtitel met de A4 DTM sinds 2004. Nu is de beurt aan de A5 om dit succes voort te zetten. De nieuwe racer is, conform het nieuwe reglement voor 2012, vooral erg veilig; zo kunnen de extra versterkte zijkanten een tot vier keer zo grote klap opvangen dan voorheen, en is de benzinetank in de koolstofvezel monocoque verwerkt. Da’s veiliger tegen brand, zeggen ze. De 460 pk sterke V8 uit de A4 DTM wordt bijna onveranderd overgenomen, net als de sequentiële zesbak. Foto’s heeft Audi nog niet vrijgegeven, maar op deze computertekeningen ziet de A5 DTM er alvast heftig uit.

En dan BMW. Na een afwezigheid van twintig jaar wagen ze zich weer aan de DTM, en wel met deze M3 die, we zullen er niet omheen draaien, er ongelooflijk dik uitziet. Met een 4,0-liter V8 van zo’n 480 pk moet het ding in zo’n drie seconden van 0 naar 100 km/u kunnen sprinten en een topsnelheid van 300 km/u kunnen aantikken. Coureurs Andy Priaulx en Augusto Farfus staan te trappelen om ermee te gaan racen, maar voorlopig is dit officieel nog een conceptcar. Help ons dus maar hopen dat deze prachtige sinistere verschijning volgend jaar onveranderd aan de start staat. Hoe dan ook, het belooft een mooi seizoen te worden.

Reacties

Meer van TopGear