Een extreem giftige beet van de Zwarte Mamba-slang staat bekend als de kiss of death en kan binnen twintig minuten fataal zijn. De ‘Black Mamba’, daarentegen, staat voor altijd in ons geheugen gegrift als de zwarte sok met kraaloogjes die in het infantiele televisieprogramma Jackass gebruikt werd om personen hardhandig te wekken.

De naam ‘Mamba GT3’ is wat ons betreft dan ook een ongelukkig gekozen naam voor de meest extreem gemodificeerde BMW M4 die we ooit zagen. Extremer dan die van Liberty Walk. Mooier? Dat mag je zelf oordelen.

Met de computer gegenereerde foto’s zwierven al langer rond op het internet, maar de extremiteit lijkt nu echt tot leven gewekt te zijn. Schepper Hoffy Automobiles (ook zo’n naam) voegde breedte toe met een koolstof-keramische bodykit. De neus is volledig nieuw. De opengewerkte bek doet denken aan Nemesis uit de film Resident Evil 2 (googlen op eigen risico).

De Hoffy schroeft naar wens de vermogensproductie van de zes-in-lijn op naar 1.000 pk. Dan sprint de auto in 2,8 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid van de Hoffy Mamba GT3 ligt in dat geval ver boven de 300 km/u. Met die prestaties vermoeden we vrij giftig rijgedrag. Vind je het niets? Geen zorgen: Hoffy bouwt slechts 50 stuks en je zult ‘m dus nooit tegenkomen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)