Nou, als je de traditionele motorsportnormen gaat doorbreken, dan kun je er net zo goed volledig voor gaan. Het liefst met iets dat tegelijk ook je schenen doorbreekt als je niet voorzichtig bent. Ja, Ken Block is terug en hij heeft het weer gedaan. Dit is zijn gloednieuwe raceauto die hij de Hoonipigasus noemt, met een kleurenschema dat een eerbetoon is aan de Porsche 917/20 ‘Pink Pig‘.

De Porsche is gebouwd om de langgekoesterde wens van Block te vervullen. Hij wil met deze knotsgekke Hoonipigasus de algemene overwinning op Pikes Peak te behalen. De Amerikaan komt al sinds 2005 naar Pikes Peak, al bracht hij al die jaren geleden nog een bescheiden 200 pk mee. Door de jaren heen nam het vermogen steeds meer toe.

De Hoonipigasus is (of was?) een Porsche 912

Hoonigan schakelde BBi Autosport in om deze Hoonipigasus te bouwen. In de basis is het echt een (viercilinder) Porsche 912 uit 1966. Misschien niet gelijk de begeerlijkste der Porsches, maar desalniettemin een oude Porsche, en daar zullen liefhebbers iets van vinden. Blocks team propte een ​​twin-turbo 4,0-liter zescilinder boxermotor in het oude beestje. Het totale vermogen is 1.400 pk, er is vierwielaandrijving en de Hoonipigasus weegt maar 1.000 kilo.

Speciale adaptieve dempers

Een van de gevaarlijkste heuvelklims ter wereld tackel je niet met alleen wat vermogen, daarom monteerde Block een diffuser van twee kilometer lang en bouwde hij twee elektriciteitsmasten om tot achterspoiler. De vernuftige ophanging past zichzelf tijdens de heuvelklim aan met GPS-data van vorige races.

‘De Pikes Peak Hill Climb is een van de belangrijkste redenen waarom ik een rallyrijder ben. De lijst van coureurs die hebben gereden en deze heuvelklim hebben gewonnen, bevat veel van mijn helden: Walter Röhrl, Ari Vatanen, Michèle Mouton, Sébastien Loeb en Rod Millen – om er maar een paar te noemen’, zegt Block.

‘Ik heb altijd de kans willen krijgen om op Pikes Peak op het hoogste niveau te racen en te strijden voor een algemene overwinning, en met ons team en BBi Autosport die deze geweldige Porsche hebben gemaakt, hebben we een goede kans.’ We kijken ernaar uit om de Hoonipigasus in actie te zien.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)