De Fast & Furious-reeks maakte vooral een boel auto’s en acteurs populair. Over de huizen in de filmreeks hoor je niet zoveel. Toch is er één huis dat een soort bedevaartsoord is geworden voor fans van de film, en dat is het huis van Dominic en Mia Toretto in Los Angeles. Dat huis kun jij nu huren.

Het huis verscheen voor het eerst op het witte doek in The Fast and the Furious, net nadat de groene Eclipse was opgeblazen. Daar werden de onsterfelijke woorden ‘mag elke biersoort hebben die je wilt, zolang het maar Corona is’ geopperd. Het huis was ook te zien in Fast & Furious en Fast & Furious 6, waarna het huis in Furious 7 werd opgeblazen.

Het echte huis is overigens nooit opgeblazen, en volgens de geruchten keert de franchise mogelijk terug naar het huis in Fast & Furious 9, aangezien deze film zich weer afspeelt in Los Angeles. In de film wordt er naar het huis verwezen als 1327, maar het echte adres is 772 Kensington Road in Los Angeles.

Het huis in de film wit geschilderd zodat de kleuren van de auto’s beter uitkwamen, maar heeft inmiddels een lichtgroene kleur. Om filmfans en pottenkijkers buiten te houden, staat er nu een hek om het terrein. Het is een huis met vier slaapkamer, twee badkamers en in totaal 222 vierkante meter woonoppervlakte.

Volgens Apartements.com is het huis niet beschikbaar, maar volgens franchise-aficionado en Instagrammer Dom Dub, die je wellicht kent van zijn F&F-filmreplica’s, kun je nu een contact afsluiten om het huis voor twaalf maanden te huren voor 4.300 dollar per maand. Je moet wel tegen toeristen kunnen die met hun gemodificeerde auto’s een kiekje komen schieten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear