De Hyundai Veloster mag dan misschien niet meer in Nederland te krijgen zijn – niemand kocht 'm, want veel te bijzonder – maar dat betekent niet dat de Koreanen er klaar mee zijn. Dit is de Veloster Midship Concept, en hij heeft een middenmotor met 300 pk. Mag deze zo snel mogelijk gebouwd worden, graag?

Net als de Renault Clio V6 en de bizarre Volkswagen Golf GTI W12 conceptcar zou je ook deze hatchback een mini-supercar kunnen noemen. Hij is uitgerust met een lichtgewicht wielophanging, iets wat er uitziet als een spaceframe en een enorme koolstofvezel boekenplank op de achterklep.

De Midship Concept is gebouwd door dezelfde mensen die de i20 WRC-auto in elkaar schroeven, ook al zo'n 300-pk bommetje (maar dan met 4WD en de motor voorin) dat dit seizoen behoorlijk scoort in het rallykampioenschap. Indrukwekkend, aangezien het Hyundai's eerste deelname aan het WRC in tien jaar betreft. Het is dus duidelijk dat ze daar best wel wat kunnen op het vlak van kleine snelle autootjes, maar helaas: de Veloster Midship is weer zo'n typisch studiemodel dat het nooit tot productie zal schoppen. Hij is volgens Hyundai slechts bedoeld 'om de mogelijkheden van het Veloster-chassis te onderzoeken', en is 'niet gerelateerd aan wat voor toekomstige productiemodellen dan ook'.

Wat een onzin. Deze auto moet gebouwd worden, dus laten we met z'n allen nu meteen afreizen naar Seoel en de Hyundai-piefen eens even haarfijn laten weten wat wij ervan vinden. Kom mee! Niet? Nou oké, dan niet.

Reacties