Hyundai lijkt elke maand interessanter te worden. De onstuimige, kleine i30N hot hatch zette de stijgende lijn in. Deze opwaartse spiraal heeft nu ook de Hyundai Veloster bereikt, met als gevolg de Veloster Grappler, een concept dat Hyundai bedacht voor de SEMA-beurs in Las Vegas.

In theorie klinkt een crossoveruitvoering van een hatchback als iets wat ons triest stemt. Hyundai heeft door de goede uitvoering van het idee echter het tegendeel bewezen. Dit is geen nutteloze aanvulling op bestaande niches die met overdadige restyling probeert te verbergen dat hij eigenlijk niets voorstelt.

Maar deze Grappler heeft inhoud in overvloed. Goede bodemvrijheid, zodat je makkelijk heuvels kunt beklimmen en ook weer op een veilige manier naar beneden kunt komen. Enorme banden die de Method Racing-velgen warm houden. Een geweldige uitlaat die, in Hyundai’s woorden, zorgt voor een ‘diepgewortelde, goed hoorbare resonantie’.

De Hyundai Veloster Grappler mist geen enkel detail

De Hyundai Veloster Grappler bevat meer spotlights dan een concert in de Ziggo Dome. Een soort opbergruimte van Thule, een motorkap van koolstofvezel met extra luchtgaten en een draagbaar radiostation voor wanneer je talent opraakt en je je in het midden van niets bevindt en wat hulp kunt gebruiken.

In het interieur is ook overal aan gedacht. De Grappler kreeg Recaro-stoelen, een veiligheidskooi, een tent en een EHBO-set. Hyundai heeft geen enkel detail overgeslagen bij het transformeren van de Veloster in een geweldige miniatuurversie van een monstertruck. De gedetailleerde specificaties van de Grappler – en meer foto’s – worden bekendgemaakt in november, als de auto de SEMA showhallen komt terroriseren. We kunnen nu al wel zeggen dat hij er geweldig uitziet, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)