Als we de autofabrikanten mogen geloven gaat iedereen binnen een paar jaar aan de elektrische supercar. Met een allemachtig mooi uitziend concept als deze Infiniti Emerg-E lijkt ons dat geen enkel probleem.

Tijdenlang heeft Infiniti gewerkt aan een gladjes gevormd vlaggenschip met elektrische aandrijving, en dit is ‘m geworden. Een verademing na het gesmolten paasei dat Etherea heette. De Emerg-E conceptcar zal over een paar dagen het publiek in Genève verbazen met zijn schoonheid, maar voor die tijd zijn er uiteraard alvast wat plaatjes het internet op geschoven door een onoplettende dan wel sluwe ziel.

Specificaties of andere technische details ontbreken, behalve dan dat de Emerg-E naast een elektromotor ook over een range extender à la Chevrolet Volt zou beschikken – een generatortje op benzine dus, zodat je niet elke drie kilometer een stopcontact hoeft te zoeken.

Meer info volgt, maar laat ons nu alvast zeggen: in productie nemen die handel. Maak er een mooie LFA– en NSX-concurrent van.

Update 6/3: de specificatie van de Emerg-E zijn bekendgemaakt. Twee elektromotoren zorgen voor een vermogen van maar liefst 408 pk, die het op volle lithium-ionbatterijen zo’n 50 kilometer volhouden. Door middel van een 1,2-liter driecilinder benzine-range extender kan de auto al met al ongeveer 480 kilometer ver rijden met een gemiddelde CO2-uitstoot van 55 g/km. Dat zijn Opel Ampera-waarden, maar dan voor een supercar. De Emerg-E weegt net geen 1.600 kilo en zoemt in vier seconden van 0 naar 100 km/u.

Reacties

Meer van TopGear