Voor Europa is Infinity een nieuw merk, maar in de Verenigde Staten draait het luxe label van Nissan al net zo lang mee als Lexus. De M sedan zit in het segment van de BMW 5-serie en wordt niet bij ons geleverd, omdat het model aan het einde van zijn levenscyclus zit.
 
De opvolger zal ongetwijfeld wel naar ons werelddeel komen en hoe deze auto er uit gaat zien onthult het merk tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance. Ze tonen er niet zoals Jaguar de nieuwe XJ en Bentley haar nieuwe topmodel een echte auto, maar hebben voor een volledig andere prestatiemethode gekozen.
 
In Monterey staat op het evenement een één op één model van schuim waarop met speciale 3D-techniek de daadwerkelijke auto wordt geprojecteerd, zodat bezoekers het idee krijgen echt de nieuwe Infiniti M te hebben gezien.
 
Bijgaande artist impression laat zien dat de grote sedan een bijna coupéachtige daklijn heeft die doet denken aan de G37 Coupé. De techniek komt mogelijk uit het Essence prototype; een 3,7-liter V6 met dubbele turbo eventueel gecombineerd met een elektromotor in een parallel hybride.
 
Eind van dit jaar zal Infiniti de nieuwe M wereldkundig maken, terwijl de verkopen in de Verenigde Staten komend voorjaar van start zullen gaan.
Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie