Infiniti droomt van een Q60 Coupé met om en nabij de 500 pk. In de eerste stap naar de werkelijkheid bouwt het merk de Infiniti Project Black S. Je bent het er ongetwijfeld mee eens dat dit eruitziet als iets met 500 pk.

Maar dat heeft ie niet. Om de simpele reden dat de motor nog niet gebouwd is. Of ontworpen. Of überhaupt bedacht. Het vooruitzicht is veelbelovend, dat wel, want zoals je weet, sponsort Infiniti het Renault in de F1. Vroeger was het niet meer dan een stickertje, maar tegenwoordig werken de partijen werkelijk samen. Vorig jaar lukte het Infiniti bijvoorbeeld niet om een vibratie uit een motor te halen en schakelde ze de ingenieurs van Renault F1 in. Een jaar later was de motor klaar voor productie.

Gaat het goed komen met de Infiniti Project Black S?

Even terug naar de mogelijke rivaal van de BMW M4. De 3,0-liter V6 van de Q60 Red S moet de basis vormen. Het vermogen van die motor ligt nu rond de 400 pk. De extra boost komt van de KERS op de taart. Letterlijk, want Infiniti wil het Kinetic Energy Recovery System uit de F1 in de Q60 leggen. Tof.

Voorop voorziet een extra brievenbus aan de grille de hongerige motor van lucht. De openingen in de motorkap zorgen ervoor dat er geen luchtdruk onder de auto ontstaat. Achterop leiden een spoiler, een diffuser en nog een boel kunstjes de lucht in de juiste banen voor maximale downforce. Intimidatie-technisch wint de Infiniti Project Black S het van de BMW M4. Nu moeten ze de grootspraak alleen nog even waarmaken.

Reacties

  • Guido Knuistingh Neven heeft op 3 maart 2017 geschreven:

    Infiniti sponsort Red Bull??? Infiniti is toch echt alweer een jaar niet meer op de Redbull F1 waar te nemen hoor! Infiniti is na seizoen 2015 overgestapt naar het team van Renault. Een beetje een misser dit ?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)