Zachtjes beginnen alle merken weer te ontwaken uit hun zomerslaap. De IAA van Frankfurt komt eraan en beetje bij beetje laat men weten wat men daar zoals denkt te gaan presenteren. Zo ook Infiniti: deze concept car zal bij de Japanners te bewonderen zijn.

De Q30 Concept is een voorproefje van een kleine SUVmidiCrossoverHatchCoupé en verdomd: hij ziet er helemaal niet verkeerd uit. Flink veel autorigami (Japanse metaalvouwkunst) in de flanken, vlotte, slanke lijnen en die fraaie Infiniti-variant van BMW's Hofmeister-knik in de achterste raamstijl – het oogt allemaal erg gelikt. Moet ook wel, want zo'n beetje elk merk dat de toekomst in dat segment ligt en komt met zijn/haar visie daarop naar Duitsland. 

Infiniti laat verder (afgezien van de werkelijk onvoorstelbare hoeveelheid marketingdiarree waar het merk patent op lijkt te hebben ('Q30 Concept weerspiegelt de visie van Infiniti om verbluffend ontwerp, innovatieve materialen en nauwkeurige pasvorm en afwerking te combineren met uniek vakmanschap om zo een radicale verandering in het topsegment voor compacte auto's teweeg te brengen' – verzin het maar eens bij elkaar) weinig los. Geeft niks, voorlopig hebben we aan dit ene plaatje wel genoeg. Meer volgt vanzelf.
 

Reacties