Al heel lang roept Infiniti dat ze een hatchback gaan maken om de Audi A3, BMW 1-serie en Mercedes A-klasse achter de broek aan te gaan zitten. Nu is ie er eindelijk – en toch ook niet.

Infiniti beweert namelijk dat deze nieuwe Q30 geen hatchback is. En ook geen coupé, en ook geen crossover. Het is ‘iets heel nieuws’, een mix van deze drie. Dus ze hebben een niche verzonnen, maar weten nog niet precies hoe ze ‘m moeten noemen. Wij hebben wel een suggestie: steroïdemobiel.

Hoog op de poten en voorzien van bizarre welvingen laat de Q30 er geen twijfel over bestaan: hij is anders, en hij is er trots op. Toch is ie onderhuids voor een belangrijk deel een oude bekende: hij staat op het platform waarop ook de concurrenten van Mercedes, de A-klasse en GLA, zijn gebouwd. Dat mag de pret niet drukken, want van binnen en buiten heeft de Q30 een volledig eigen identiteit.

Infiniti spreekt van ‘krachtige en comfortabele rijprestaties’, maar laat niets los over de aandrijflijnen. Evengoed: op de foto’s ontwaren we een 2.2d-opschrift op de auto, wat erop duidt dat de beproefde Mercedes-diesel met 170 pk, tevens bekend uit de Q50, sowieso tot de opties zal behoren.

Infiniti neemt de auto binnenkort in het Britse Sunderland, waar ook diverse Nissans gebouwd worden, in productie. Meer informatie en gegevens krijgen we in september op de autoshow van Frankfurt, waar het merk twee jaar geleden ook de gelijknamige conceptcar onthulde.

Advertentie

Reacties

Advertentie