Italdesign Fibra di Carbonio, of zo

Wij noemen hem voor nu maar even Italdesign Fibra di Carbonio

Italdesign Fibra di Carbonio
Italdesign Fibra di Carbonio

Italianen houden van een rechttoe-rechtaanbenaming. Designhuis van eigen bodem? Dat noemen ze gewoon Italdesign. Snelle auto? Die noemen ze gewoon Superfast. Een vierdeurs? Quattroporte, duh.

Je kijkt naar de nieuwste creatie van Italdesign. De supercar heeft nog geen naam, maar wij vestigen onze hoop op een rechtdoorzee naam. Italdesign Fibra di Carbonio klinkt wel lekker. Koolstofvezel, in het Italiaans.

Want daar is de supercar uit vervaardigd. De 5,2-liter V10-motor is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van de Audi R8 V10. Italdesign is namelijk voor 90,1 procent eigendom van de Volkswagen Groep. (Wat ook weer niet zo gek is, omdat oprichter Giorgetto Giugiaro de ontwerper was van onder andere de eerste Golf.) De R8 in maatpak doet de 0 naar 100 km/u in 3,2 seconden. Als je de ruimte hebt, stopt de Fibra di Carbonio pas bij 330 km/u met accelereren.

‘Boven de tornadolijn zijn de lijnen zachter en vloeiender, zoals dat traditioneel het geval is bij een Italiaanse Gran Turismo’, vertelt Italdesign. ‘Het onderste deel is gevormd voor aerodynamica.’ Italdesign bouwt slechts vijf exemplaren. In het persbericht staat niet dat ze al zijn uitverkocht, dus sla snel toe. De prijs is niet bekend, maar verwacht dat je een nulletje achter de prijs van een Audi R8 moet plakken.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken