De laatste keer dat we onze partner op de hoogte stelden van een veiling kregen we een verhaal over haar nagels te horen. We begrijpen nog steeds niet helemaal waar dat over ging, maar goed. Deze veiling zal iedereen wel kunnen waarderen: een Nissan GT-R50 zonder ook maar een kilometer op de teller staat te koop.

Deze Nissan GT-R50 is de elfde uit een totale productie van negentien auto’s. Hij kreeg Italiaanse looks dankzij koetsbouwer Italdesign. Zij maakten elk van de negentien exemplaren met de hand. Het design is net wat temperamentvoller dan dat van de standaard-GT-R. Kijk bijvoorbeeld eens naar die joekel van een motorkap en de elegante zijskirts. Dat alles zonder zijn identiteit te verliezen. Daar helpen de dubbele ronde achterlichten ook bij.

Specificaties van Nissan GT-R50

Dan nu het feestnummer: de motor. Dat is een 3,8-liter V6 die aangepakt is door Nismo. Zij monteerden onder andere een nieuwe krukas, zuigers, drijfstangen, injectoren, uitlaatsysteem, turbo en intercoolers. Het vermogen werd daardoor opgekrikt naar 720 pk en het koppel naar 793 Nm. Om de snelheid er weer uit te halen, plaatste Nismo ook nieuwe Brembo’s met zes zuigers. De Nissan GT-R50 staat op Michelin Pilot Super Sport-banden.

De speciale GT-R staat te koop bij Legendary Motorcar Company in Canada. Het exemplaar draagt met trots de kleur Liquid Silver Metallic met rode Nismo-accenten. Die kleur kostte de eerste eigenaar 25.000 euro. Ook liet hij de hydraulisch verstelbare achtervleugel monteren voor 35.000 euro extra. Dat alles maakt deze auto al vrij uitzonderlijk.

Wat hem nog uitzonderlijker maakt, is dat deze Nissan GT-R50 zijn baasje niet zover kreeg om ook daadwerkelijk met hem te rijden. Legendary Motorcar Company laat ons weten dat de auto onderdeel was van een ruildeal. De vorige eigenaar heeft een collectie van meer dan 100 auto’s in zijn bezit. Een deel van die auto’s rijdt hij, het andere deel niet.

Hoeveel geld je precies moet afstaan om de nieuwe eigenaar te worden wil LMC niet zeggen. Nissan verkocht de GT-R50 voor ongeveer een miljoen, dus laten we voor deze maar rekenen op een miljoen en een beetje.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie