Begroet deze nieuwe ‘2+2 coupé’ die (voorlopig) niet in productie gaat. Het is een digitaal concept van Italdesign gebaseerd op de Audi Asso di Picche uit 1973. Is je Italiaans niet meer wat het was? Vrij vertaald betekent de naam ‘schoppenaas’. Snelle rekenaars hebben al door dat de oude conceptauto nu inderdaad 50 jaar oud is. Genoeg reden voor Italdesign om een nieuw concept te maken aan de hand van dat van Audi.

Het studiemodel uit de jaren ’70 is ook getekend door Italdesign en is volgens de tekenaars ‘een ontwerpstudie voor een sportieve 2+2 coupé die gebruikmaakt van het onderstel en de mechanica van een Audi 80‘. Helaas kwam er nooit een productiemodel van. Het nieuwe ontwerp moet een elektrische versie voorstellen. Zijn naam is de Asso di Picche in Movimento, wat ‘schoppenaas in beweging’ betekent.

Aerodynamica is belangrijker dan comfort, vindt Italdesign

Blijkbaar is ie gebouwd op een next-gen platform en is ie ‘gevormd door de concepten van veiligheid en elektrificatie’. Hij meet 4,5 meter in de lengte, is 1,2 meter hoog en net geen 2 meter breed. De carrosserie van aluminium, met polycarbonaat ramen, snijdt volgens Italdesign op een aero-efficiënte manier door de lucht.

Bovenop is er getint glas om de inzittenden te beschermen tegen de zon. De spiegels zijn uiteraard camera’s. Voorin is er een frunk waar twee koffers in passen. Als het aan Italdesign ligt, gaat je aandacht vooral uit naar het achterwerk. In het achterlicht is het nieuwe logo van het ontwerphuis verwerkt. Het moet ‘de ontwerpidentiteit van de auto aankondigen’, zeggen ze.

Italdesign conceptauto Audi Asso di Picche

In de cabine vind je kuipstoelen en er is een ingebouwde geurverspreider (want waarom zou je nog zo’n boompje kopen?). Verder loopt er een ultradun display over het dashboard. Maar vergeet niet: het comfort is ondergeschikt aan aerodynamica, aldus de ontwerpers. We zijn benieuwd welke conceptauto van Audi de Italianen in 2073 gaan verbouwen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)