Ook lullig. Bestel je een Italdesign GT-R50, wat een omgebouwde Nissan GT-R is van 1 miljoen euro, daarna mag je jouw auto alvast bekijken op de Autosalon van Genève in maart, maar je mag de auto pas aan het einde van 2020 in ontvangst nemen, wanneer de andere klanten ook hun GT-R ontvangen. Over plagen gesproken. Het dure verzamelobject is volgens Nissan al voor een groot deel uitverkocht en de laatste klanten ontvangen hun exemplaar pas aan het einde van 2021.

Het goud-grijze model waarmee wij bijvoorbeeld een roadtrip door Amerika maakten, was nog maar een prototype. De Italdesign GT-R50 is eindelijk helemaal klaar en de koetsbouwer gaat nu beginnen met de vijftig productiemodellen, die er vrijwel hetzelfde uitzien als het werkende prototype. Ze zetten één productiemodel neer op de beursvloer van Genève in maart, maar de leveringen starten pas aan het einde van volgend jaar.

De koets van de Italdesign GT-R50 wordt gebouwd in Turijn. De 3,8-liter V6 van Nissan produceert in de Italiaans-Japanse auto 720 pk en zo’n 800 Nm. De zesversnellingsbak met flipperbediening is aangepast, net als de differentiëlen en de aandrijfassen. De samenwerking is ontstaan omdat zowel Italdesign als de Skyline GT-R vorig jaar hun vijftigste verjaardag vierden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)