De hele wereld werd verliefd op de C-X16 conceptcar toen Jaguar deze vorig jaar op de autoshow van Frankfurt parkeerde. We gaan ‘m bouwen, zeiden ze er meteen bij. Na alle overweldigende reacties hebben ze er wat vaart achter gezet; dit zijn de eerste foto’s van de productieauto, die de illustere naam F-Type zal gaan dragen.

Hij komt er eerst als tweezits convertible en zal verschillende motoropties krijgen, waarbij we aannemen dat de supercharged V6 (al dan niet met hybride assistentie) uit de C-X16 ook een plaatsje in het gamma zal krijgen. Als opvolger van de C-, D- en E-Type rust er een behoorlijke last op de brede schouders van de F-Type, maar het feit dat Jaguar ‘m die naam meegeeft, geeft wel aan hoe veel vertrouwen ze in ‘m hebben. Een echte rijdersauto, dat moet het worden.

Meer informatie over de F-Type wordt later dit jaar bekendgemaakt; halverwege 2013 wordt de auto in de Jaguar-showrooms verwacht, hopelijk niet met deze psychedelische hoofdpijnlak. Tot die tijd kunnen we ‘m in ieder geval alvast beluisteren: check het filmpje.

 

Reacties