Hij was al onverhoopt uitgelekt, nu heeft Jaguar 'm zelf ook bevestigd: de F-type SVR. Omdat een F-type R gewoon nog lang niet hard genoeg gaat.

De F-type SVR wordt momenteel klaargemaakt voor z'n officiële onthulling in Genève. Vorig jaar praatten we met John Edwards, de hoge baas van Special Vehicle Operations bij Jaguar-Land Rover, en hij zei ons toen dat ze in principe een SVR-versie van al hun modellen konden doen. Dat mochten we als sterke hint opvatten, zo blijkt.

Wat de F-type SVR aan boord heeft? Een nóg verder opgepompte versie van de 5,0-liter supercharged V8, die waarschijnlijk ruim meer pk's levert dan de 550 van de F-type R – we gokken op 575, net als de Project 7. Dit betekent vanzelfsprekend ook meer koppel en een 0-naar-100-tijd die wel eens onder vier seconden zou kunnen duiken.

Dat laatste is niet onwaarschijnlijk, omdat de F-type SVR vierwielaandrijving krijgt (zie de licht verhoogde motorkap). Jaguar belooft dat de prestaties, dynamiek en betrokkenheid van de bestuurder opgekrikt worden en dat desondanks het comfort op Jaguar-niveau zal blijven.

We zien veel diffusers en een vaste achterspoiler, en als foto's geluid konden maken, vielen we waarschijnlijk van onze stoel. De F-type SVR krijgt een nieuw ontwikkeld titanium uitlaatsysteem, en weet je wat nog meer? Een cabrioversie. Dus stel je eens even voor: een nog ernstiger gestoorde supercharged V8, een nieuw uitlaatsysteem en geen dak. Au.

Of eigenlijk: stel het je maar niet voor. Klik gewoon op het videootje hieronder en beleef alvast een voorproefje van de herrie. Meer info volgt naarmate we de autoshow van Genève naderen…

 


Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie