De Jaguar XJ ziet het nog niet zo zitten om zijn oude dag door te brengen op de Batavus Mont Blanc Easy tussen de rest van de pensionado’s op Mallorca. Met een nieuwe topversie werkt de sedan uit 2010 nog een tijdje door: dit is de Jaguar XJR575.

Dora the Explorer geeft nog meer uitdaging voor je hersenen dan het raden van het vermogen van de Jaguar XJR575. Juist: 575 pk. En 700 Nm. De kracht komt uit de bekende 5,0-liter V8 met supercharger. In 4,4 seconden sprint de Jaguar XJ575 naar 100 km/u. De topsnelheid ligt op 300 km/u en dat haalt de Jag in slecht 44 seconden. De uitlaat klinkt ongetwijfeld zeer fijn.

Oké, geef maar hier dan.

Eerst even kiezen: een normale of lange wielbasis. Ga je voor Velocity Blue of Satin Corris Grey? Het vermogen gaat in alle gevallen via een achttrapsautomaat naar de achterwielen. Vindt je chauffeur leuk. De Jaguar XJ575 heeft verder speciale bumpers en een achterspoiler. Daarnaast herken je hem aan de twee kieuwen in de motorkap.

Wat kost de Jaguar XJ575?

Goede vraag. De Jaguar XJR met 550 pk kost minimaal 201.320 euro. De nog pittigere versie doet daar ongetwijfeld een schepje bovenop. Je moet nog even geduld hebben voor de definitieve prijs.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear