De Jeep Trackhawk is op het moment dat hij van de productieband afrolt al één van de snelste SUV’s. En nu is hij met wat hulp van de Duitse tuner Manhart nog sneller geworden. Waar de Trackhawk normaal gesproken 717 pk en 868 Nm heeft, en de 0-100 km/u sprint in 3,7 seconden doet, perst Manhart nog meer uit de 2.400 kilo wegende SUV.

Het eerste Amerikaanse project van het Duitse bedrijf spuwt nu 813 pk en 985 Nm uit de supercharged 6,2-liter V8, dankzij nieuwe software die via het MHtronik-kastje naar de ECU gevoed wordt. Het launch control-systeem zorgt ervoor dat de Jeep Trackhawk Manhart in 3,3 seconden naar 100 km/u sprint.

De Jeep Trackhawk Manhart van buiten

De Jeep Trackhawk Manhart komt dit keer met een zilveren accentkleur in plaats van het bekende goud-zwarte design. Van het interieur blijft Manhart af. Een nieuw uitlaatsysteem van Manhart met kleppen zorgt voor een nog bruter geluid uit de Jeep – of niet, als je dat niet wilt. Zou de uitlaat dan het gejank van de supercharger kunnen overstemmen?

Volgens Manhart kun je zelfs in alle rust door de stad rijden. Wanneer je het gas intrapt, geniet je van het dolle geluid uit de supercharged V8. Verder heeft de Trackhawk 22-inch velgen, ligt hij lager op de weg en heeft hij elektronisch instelbare dempers van Bilstein gekregen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)