Ook Jaguar kijkt naar downsize-mogelijkheden. Op de autoshow van Frankfurt in september zal het merk de C-X16 conceptcar onthullen, een coupémodel dat aanzienlijk kleiner is dan de XK maar wel getekend werd door ontwerpbaas Ian Callum, die aan de voet van de huidige Jaaaag-designrichting stond.

Met het geweld van de epische XKR-S nog vers in ons achterhoofd, stonden we bij dit bericht onmiddellijk op onze rollende bureaustoel te springen (is gevaarlijk, niet nadoen – geloof ons). Een kleiner, wendbaar, sportief model is precies wat Jaguar nodig heeft om meer klanten te trekken, meer auto’s te verkopen, meer winst te maken en dus nóg meer pk’s in hun auto’s te duwen. Of denken we nu een beetje te simpel?

Hoe dan ook: een kleine Jag, dat mag van ons. Graag zelfs. XK120-stijl, weet je wel. Het ding zou in productievorm eind 2012 op de markt moeten komen, maar eerst vestigt Jaguar alle aandacht op deze conceptcar. Begin september worden er details en plaatjes van de C-X16 vrijgegeven, dus bereid je vast voor.

Reacties