Handig hè, dat Keyless Go in je auto? Dat vindt de boevengilde ook. Ze nemen je auto graag mee voor een testritje. En aardig als ze zijn, laten de boefjes ook iemand anders proefrijden. Onbeperkt proefrijden. Voor geld. Of hij leent een stel onderdelen uit aan anderen. Ook voor geld. Wil je dat tegengaan? Misschien is Keybag iets voor jou. Een soort koekblik, maar dan anders.

Waarom is zoiets nodig?

Helaas hoeven dieven het signaaltje dat je autosleutel bijvoorbeeld thuis vanaf je nachtkastje uitzendt, maar kort te versterken en ze koersen er zo mee weg naar een container of bos om ‘m uit elkaar te sleutelen. We schreven al eerder hoe boeven tegenwoordig binnen enkele seconden je auto kunnen stelen.

De keybag als oplossing

Gelukkig kun je de snode plannen van technisch onderlegd steeltuig dwarsbomen door je autosleutel in een metalen kistje of (koek)blik te bewaren. Het metaal zal het signaaltje dat de sleutel uitzendt namelijk blokkeren.

Zo’n koekblik is echter niet zo handzaam. Of, afhankelijk van je inrichting, stijlvol. Dan is een Keybag misschien iets voor jou. Het exemplaar op de foto is voor 14,95 euro verkrijgbaar via keybag.nl en blokkeert ook alle golven.

Doe je je sleutel in de Keybag om ‘m mee te nemen, dan heb je natuurlijk ook niets meer aan het hele keyless-verhaal. Maar dat verkiezen de meesten boven het niet meer hebben van een auto, lijkt ons. Recentelijk kwam het nieuws nog naar buiten dat nieuwe auto’s met Keyless Entry volgend jaar misschien niet eens meer verzekerd kunnen worden.

Reacties

  • Jack heeft op 16 oktober 2018 geschreven:

    Dit bedrijf wat die zakjes verkoopt is echt super! Heb er al 2 gekocht onderhand.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear