Na de aankondiging van de nieuwe Ceed hatchback (nu eindelijk zonder apostrof – we zijn best een beetje trots op onszelf) werd vanochtend in Genève het doek van de nieuwe Kia Ceed Sportswagon getrokken.

Verrassend? Spannend? Dat niet, maar Kia weet heel goed wat hun rugzak-Ceed moet zijn: fris, modern en degelijker dan je bruine boterham met jong belegen. Daarom zorgden ze voor een ‘sportief design’, level-2 autonome functies (oftewel adaptieve cruisecontrol en rijstrookhulp) en meer beenruimte voor je labrador. Je kunt nu maar liefst 600 liter (+14 procent) in de achterbak kwijt.

De Kia Ceed Sportswagon is heus Europees

Kia heeft de auto wederom ‘ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Europa’. Dat zeggen ze er graag bij. Hij staat op het verse K2-platform en komt er onder andere met een gloednieuwe 1.4 T-GDi-benzinemotor (140 pk). Ook de 1.6 CRDi-diesel is opgefrist; deze is schoner dan ooit en te krijgen met 115 of 136 pk.

Zie je jezelf al rijden in de nieuwe Kia Ceed Sportswagon, dan moet je nog even geduld hebben. Vanaf het vierde kwartaal is hij te krijgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)