Hela, wat krijgen we daar in onze mailbox? Het is de geheel nieuwe Kia Picanto!

We kunnen natuurlijk eindeloos flauw gaan doen over hoe spannend en wereldschokkend dit autootje is geworden, maar terwijl we met een nog altijd voortdurende nieuwjaarskater onze ontbijtgranen naar binnen werken, moeten we toegeven dat het er niet verkeerd uitziet. Nu was zelfs een uitgebrande vuurwerk-Lada een verbetering geweest ten opzichte van de oude Picanto, maar toch. Dat de (tegenwoordig Duitse) Kia-ontwerpen steeds frisser worden, hadden we al opgemerkt. Gelukkig voegen ze nu ook in het ieniemini-segment de daad bij het woord.

Kia presenteert de nieuwe Picanto in maart in Genève, naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde 1,0- en 1,2-liter zuinigheidsmonsters die ook de vernieuwde Hyundai i10 voortstuwen. Nieuw is verder de mogelijkheid om de auto in driedeursuitvoering te bestellen, de oude Picanto was er enkel met vijf deuren.

Blijft er één ding over dat we niet goed begrijpen. Als je een auto zo radicaal vernieuwt, waarom zou je dan de naam niet ook even aanpassen? De Kia Bamischijf of Kipcorn lijkt ons wel wat.

Reacties