Zit je ook al zo lang in spanning te wachten op de extra hete versie van de nieuwste generatie Kia Ceed? Geen zorgen: de eerste foto's en informatie van deze pR^0_cE€*d GT, zoals ie heet, zijn inmiddels vrijgegeven.

Nadat Kia vorig jaar in Parijs het doek van de driedeurs ProCeed had getrokken, werd er meteen volop gefluisterd over een snellere variant. En terecht, want het ding ziet er vlot genoeg uit. Deze ProCeed GT staat op stapel voor de autosalon van Genève, waarbij het meteen de eerste hot hatch zal zijn die het merk ooit voortbracht. Misschien, als ie reasonably priced is, hebben we er bij TopGear nog wel wat aan…

We schijnen ons voor deze vlotte Kia te mogen verheugen op de motor uit de snelste Hyundai Veloster: een twin-scroll turbo-1.6'je met 204 pk en 265 Nm, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Optisch springen een stel hoekige led-lichtjes, enkele rode accenten (onder andere de grille, remklauwen en stiksels op stoelen die zo uit een Golf GTI geplukt lijken te zijn) en de nodige GT-badges in het oog. Daarnaast zijn er natuurlijk de verplichte giga-velgen en enorme luchtinlaten. Het tripje van 0 naar 100 km/u moet een kwestie zijn van 7,9 tellen.

Naast de ProCeed GT zal er ook een Ceed GT komen, een meer bruikbare versie dus. Jottem! In maart weten we meer.

Reacties

Meer van TopGear