Mazzelaartjes onder ons hebben dit vroeger bijvoorbeeld op de camping of op een groot parkeerterrein eens mogen doen. Op schoot bij papa en dan stapvoets de auto besturen. Wat je door alle indrukken niet doorhad, is dat vaders het stuur aan de onderkant stevig vast had, waardoor je in werkelijkheid nooit écht de auto bestuurde. Deze Ferrari-bestuurder gaat een stap verder, en laat een jong kind zijn 488 Spider op de snelweg besturen.

AK Carspotting nam de foto’s van de Nederlandse Ferrari zaterdag op de A1 bij Amersfoort. Sowieso is het met z’n drieën in een Ferrari 488 Spider klimmen al twijfelachtig, want de auto heeft maar twee zitplaatsen. Op schoot, recht met zijn hoofd voor de airbag die er met een snelheid van 300 km/u uit klapt, zit het kindje sowieso niet echt veilig. En dan hebben we het nog niet eens over de rijvaardigheid van het kleine mensje. Misschien is de kartbaan een betere start.

Daarbij is de Ferrari 488 Spider geen trage Volkswagen Golf. Naar de achterwielen gaat dezelfde 670 pk en 760 Nm uit dezelfde 3,9-liter biturbo V8 als in de 488 GTB. En hoewel de Spider met 1.525 kilo een bescheiden 50 kilootjes zwaarder is, gaat ie volgens Ferrari toch in dezelfde 3,0 seconden van 0 naar 100 km/u. En naar 200 km/u? Dat hoeft niet langer dan 8,7 seconden te duren. De versnelling stopt pas bij meer dan 325 km/u. Gelukkig kan de kleine niet bij de pedalen.

Reacties

  • Chris Jansen heeft op 10 juli 2020 geschreven:

    De opvolger van Max Verstappen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

    Reageer
  • Wouter heeft op 15 juni 2020 geschreven:

    Vroeg skeure a sbe3

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)