De nieuwe kleine Fiat 500-verslindende Opel schijnt Adam gedoopt te worden. Dat zou een verwijzing kunnen zijn naar een figuur uit een bepaalde religie, naar de eerste man die Batman speelde, naar iemand met een groot kapsel die in de jaren ’80 de top 40 presenteerde of naar de oprichter van het merk: Adam Opel. We gokken het laatste.

Naast de Agila en de Corsa heeft Opel dringend behoefte aan nog een kleintje, zo blijkt. Op de autoshow van Parijs, later dit jaar, zal de Adam onthuld worden. Begin 2013 zal ie dan bij de dealers staan met verschillende motoropties, waaronder een 1,0-liter driecilinder. Opel roept verder dat ie op alle vlakken aan je eigen smaak aan te passen zal zijn; denk aan veel stickers en gekleurde wieldoppen, of zo.

Klinkt niet verkeerd, maar ondertussen heeft Opel het zichzelf wel behoorlijk moeilijk gemaakt. In de categorie ‘auto’s die naar de oprichters van hun merk vernoemd zijn’ neemt de Opel Adam het namelijk op tegen de Ferrari Enzo, en da’s een pittige opgave. Is de Adam beter dan de Enzo? We zullen het moeten afwachten, maar we hebben wel een idee.

Reacties

Meer van TopGear