Volgens het meest recente gerucht op het grote boze internet is de kans dik aanwezig dat de opvolger van de Koenigsegg Agera de ontzagwekkende naam ‘Ragnarok’ zal krijgen. Hoewel het gerucht weinig om het lijf heeft, kunnen we geen betere of coolere naam bedenken voor de nieuwe hypercar.

In de Noorse mythologie betekent Ragnarok zoveel als het einde van de wereld, veroorzaakt door een gevecht tussen twee goden. In de botsing der titanen wordt afgerekend met alles wat de mensheid kent. Is de Koenigsegg Ragnarok het einde voor alle andere hypercars?

Dreigement naar de concurrent?

Die dreiging is best een reële gedachte als je bedenkt dat Koenigsegg-baas Christian onlangs nog meldde dat de nieuwe Roadster van concurrent Tesla hem even deed slikken: ‘We hadden onze toekomst al uitgestippeld, maar toen we hoorden over de Roadster en zijn doorgedraaide acceleratiecijfers, dachten we: nu is het aan.’

Daarnaast vertelde hij pas aan TopGear dat de opvolger van ‘s werelds huidige snelste auto ter wereld, over meer dan 1.400 pk zal gaan beschikken en werkt met meer dan 1.000 kilo downforce bij 250 km/u. Geen gerucht, dus.

En daarmee doelde hij uiteraard op het instapmodel: ‘De potentie om dat getal op te schroeven is aanwezig, wat erg opwindend is.’ Ook vertelde de Zweed dat de nieuwe hypercar er herkenbaar uit komt te zien, maar verder geen overeenkomsten met zijn voorganger zal hebben. ‘Het wordt een driedubbel-gedestilleerde versie van de Agera,’ aldus Christian von Koenigsegg.

Betrouwbare bron?

Mocht het nieuwe Koenigsegg-model toch niet Ragnarok gaan heten, dan kunnen we er wel van uitgaan dat deze benaming serieus overwogen is door het Zweedse bedrijf. Het gerucht is namelijk de wereld in geslingerd door iemand die blijkbaar dichtbij de bron staat. En als het op het internet staat, is het waar. Bovendien hebben ze vaker coole namen bedacht.

Om achter de waarheid te komen moeten we nog even afwachten wat Koenigsegg in 2019 op de Autosalon van Genève gaat laten zien: dat is het moment waarop de onthulling van hun Agera-opvolger in de planning staat.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie