Waarschijnlijk is het maar goed dat over het algemeen twee ouders over de naam van hun kind beslissen. Laat het aan de vader over en het is zeer aannemelijk dat het kind ‘Steve McQueen’ (als voornaam, ja) of ‘Super Street Fighter 3000’ heet.

Als bewijsstuk  presenteren we de laatste twee Koenigsegg Agera RS’jes. Christian von Koenigsegg zijn mechanische kindjes krijgen de namen ‘Thor’ en ‘Vader’. Kanshebbers voor de titel Coolste Autonamen Ooit. Ze zijn onderdeel van de serie ‘Final Edition’.

Thor herken je aan z’n naakte koolstofvezel met diamant-flakes en zijn Le Mans-stijl haaienvin in het midden. Bovendien is de Agera RS uitgerust met elke denkbare optie. Vader krijgt dezelfde naakte finish, maar dan met extra goudkleurige accenten en een grotere spoiler.

Beide krijgen de 1 mW-motor: een 5,0-liter V8 met 1.380 pk en 1.370 Nm koppel. Dezelfde specificaties als de Koenigsegg Agera RS die vorig jaar vijf snelheidsrecords pakte. Een beste afsluiter, dunkt ons. De opvolger van de Agera RS komt volgend jaar – dus je hoeft ‘m niet te lang te missen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)