Een perfect aan te voeren argument om niet te gaan kamperen is ‘ugh, moeite’. Na een lange rit aankomen om vervolgens te stoeien met je tentstokken in de regen of in de hitte – je moet er maar zin in hebben. Een alternatief is de camper, maar zo’n ding kost vaak een fortuin. Een caravan, daar gaan we niet eens over beginnen. Behalve als ie groen is en er een RS 6 voor zit. We hebben een uitstekend alternatief gevonden: gewoon een huisje huren. Maar als je dat niet wilt, hebben we nog een tip voor je: een kofferbaktent.
Ooit was het ding te spotten op de graag gehate Pontiac Aztek, maar tegenwoordig kom je de kofferbaktent gewoon tegen op AliExpress. Hij kost ergens tussen de 25 en de 50 euro, afhankelijk van het model dat je neemt. Je trekt de tent over de kofferklep heen waardoor je een soort luifel creëert. Toegegeven: het schept geen zeeën van ruimte, maar het voelt wel wat knusser en ruimtelijker in je auto. Bovendien kan het voor lange mensen net die paar centimeter extra bieden die je nodig hebt om je voeten kwijt te kunnen. Inderdaad, het is een leuk ogende gadget die steeds onzinniger wordt naarmate je erover nadenkt. Toch, als je eens een weekendje wilt kamperen om het te ervaren, is dit misschien geen slecht idee. Voor zo’n drie tientjes kun je je er geen buil aan vallen. Let wel: de spulletjes van AliExpress komen doorgaans van buiten de EU en worden daardoor duurder door belasting en invoerrechten. Zoek anders even op ‘kofferbak tent’ (ja, met spatie, want AliExpress háát taal) en kijk of ze er misschien niet eentje hebben die vanuit een warenhuis in Europa wordt verstuurd.

Reacties

  • Erik heeft op 1 augustus 2021 geschreven:

    (ja, met spatie, want AliExpress háát taal) en kijk of ze er misschien NIET eentje hebben die vanuit een warenhuis in Europa wordt verstuurd.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear